Skip to main content

Rrjet shoqëror që s’është për shitje.

Prurja juaj shtëpi duhet mbushur me çka ju intereson më tepër, jo ç’mendojnë korporatat se duhet të shihni. Media shoqërore rrënjësisht e ndryshme, sërish në duart e njerëzve.

Mbani kontrollin e rrjedhës tuaj kohore

E dini më mirë se kushdo se ç’doni të shihni në prurjen tuaj të kreut. Pa algoritme apo reklama që ju hanë kot kohën. Ndiqni këdo, në çfarëdo shërbyesi Mastodon, që nga një llogari e vetme dhe merrni postimet e tyre në rend kohor dhe bëjeni këndin tuaj të internetit pak më tepër afër vetes.

Mësoni më tepër

Krijoni me vetëbesim publikun tuaj

Mastodon-i ju sjell një mundësi unike për administrimin e publikut tuaj pa të tjerë në mes. Mastodon-i i sendërtuar në infrastrukturë tuajën ju lejon të ndiqni dhe të ndiqeni nga cilido shërbyes tjetër Mastodon në internet dhe është nën kontroll vetëm nga ju dhe askush tjetër.

Mësoni më tepër

Moderim ashtu si duhet bërë

Mastodon-i e rikthen marrjen e vendimeve në duart tuaja. Çdo shërbyes krijon rregullat dhe rregulloren e vet, të cilat vihen në zbatim lokalisht dhe jo nga sipër si me mediat shoqërore të korporatave, duke e bërë më të zhdërvjellëtin për t’iu përgjigjur nevojave të grupeve të ndryshme të personave. Bëhuni pjesë e një shërbyesi me rregullat e të cilit pajtoheni, ose strehojeni ju vetë një të tillë.

Gjeni një shërbyes

Frymë krijuese e pashoqe

Mastodon-i mbulon postime audio, video dhe foto, përshkrime për persona me aftësi të kufizuara, pyetësorë, sinjalizime rreth lënde, avatarë të animuar, emoxhi vetjake, kontroll qethjeje miniaturash, etj, për t’ju ndihmuar të shpreheni në internet. Qoftë kur po botoni art tuajin, muzikë tuajën apo podkastin tuaj, Mastodon-i është gati.

Mësoni më tepër

Pse Mastodon-in?

I decentralizuar

Komunikimi i atypëratyshëm global është shumë i vyer për të qenë pronë e një shoqërie. Çdo shërbyes Mastodon është një njësi tërësish e pavarur, e aftë të ndërveprojë me të tjera, për të formuar një rrjet shoqëror global.

Burim i Hapët

Mastodon-i është <em>software</em> i lirë dhe me burim të hapët. Besojmë në të drejtën tuaj për të përdorur, kopjuar, studiuar dhe ndryshuar Mastodon-in si t’ju pëlqejë dhe përfitojmë nga kontributi prej bashkësisë.

Jo Për Shitje

Respektojmë vullnetin tuaj. Prurja juaj krijohet dhe mirëmbahet nga ju. S’do të shihni kurrë reklama apo profile të nxjerrë në pah që t’i shihni. Kjo do të thotë se të dhënat dhe koha juaj janë tuajat dhe vetëm tuajat.

I ndërveprueshëm

Ngritur mbi protokolle web të hapët, Mastodon-i mund të komunikojë me cilëndo platformë tjetër që sendërton ActivityPub. Me një llogari përfitoni përdorim të një universi të tërë aplikacionesh shoqërore - fediversit.

Ç’thonë përdoruesit tanë

I've made so many friends on Mastodon because I can actually talk to people instead of getting buried by algorithms that reward meaningless numbers over actual interaction.

infinite love ⴳ@trwnh@mastodon.social

Mastodon does an amazing job at giving communities the autonomy necessary to thrive by giving them the keys to federate and moderate their own servers. But don't let that alone overshadow the fact that it simply does features that the major social networks try to do (e.g. image captioning, content warnings) astoundingly better.

Jenn Schiffer@jenn@pixel.kitchen

Mastodon has changed my opinion of social media, it's a refreshing take on microblogging with a focus on privacy and safety.

dansup@dansup@mastodon.social

I've been on federated platforms since 2008. Mastodon is the best iteration of federated platforms with a user interface that is pleasant to use and a community of folks that I consider friends.

Craig Maloney@craigmaloney@octodon.social

Mastodon is a privacy-friendly way to communicate with people which are interested in my work and the work of my authority. social.bund.de gives us the opportunity to incubate Mastodon accounts even for other federal authorities.

Ulrich Kelber@ulrichkelber@bonn.social

Mastodon allowed us to create a non-profit, abuse-free social network based on open web standards and principles, all the while allowing our moderators and members to reinvigorate the early web values of community, camaraderie and respect using modern, accessible technologies.

Jaz@jaz@toot.wales

Mastodon is a well-moderated fully-functional microblogging service with some great features!

해파리@jarm@qdon.space

It's social media with moderation that actually works.

voronoi potato@Vopo@mastodon.social

I could have joined an existing community, but I decided to self-host Mastodon.My posts to the world are replicated from my own servers and can be traced back to their originals. Since I own it, the platform will not be terminated or removed at the platform's discretion, and I can provide a long and stable service. I finally have this. Yay!

のえる@noellabo@fedibird.com

It's good software

halcy@halcy@icosahedron.website

Great community, friendly atmosphere, and free software! What else would you possibly need?

autumncheney@AutumnCheney@mastodon.social

I wanted to have a federated social network since 2013 that looked and felt great and where I can connect to like-minded people. Mastodon just gave me the last puzzle piece and I absolutely love it! Probably spend more than five hours a day on my own little space with a friendly community that truly cares.

Leonie@koyu@kopimi.space

I'm personally addicted to Mastodon, for me it's like if Facebook or Twitter had a friendly version— where I can discuss things with people around the world about every single thing they love. If there's a subreddit for everything, of course there's also a Mastodon community for everything: I've got one profile for sharing art, another one for casual conversation and another one for politics.

guedes@guedes@mastodon.social
Illustration of elephant characters on a globe.

Përherë i pavarur

Mastodon-i është <em>software</em> i lirë dhe me burim të hapët, i krijuar nga një ent jofitimprurës. Mbështetja publike ushqen drejtpërsëdrejti zhvillimin dhe evoluimin e tij.

Përkrahur nga

Fastly
Datadog
Postmark
Medium
Lickability
Ramotion
AirVPN
Fire Stick Tricks
Papers Owl
Sex Toy Collective
sister-sites.co.uk
Masto.host - Fully managed Mastodon hosting
Auscasinos - Online casinos in Australia
Nettikasinot
Wide Angle Analytics
Experts Help Take My Online Classes - NoNeedToStudy.com
Krystal Hosting
Golden Eagle Coins
Mask Network
EarthWeb
SidesMedia
Bountii
Download VPN for PC by VeePN super simple, fast and trustful VPN for all family.

Sponsorizim s’është baras me ndikim. Mastodon-i është plotësisht i pavarur.